Meteen naar de inhoud

Review: kreeftjes

Het is eens iets anders dan een shad hé…

Rivierkreeftjes staan wel degelijk op het menu bij baars en snoekbaars, misschien wel meer dan we denken. En rivierkreeftjes leven in meer wateren dan we denken. Dus deze imitatie heeft alles om dressuurdoorbrekend te werken.

1 Inch wordt als lengte opgegeven. Dat zal dan voor het lijfje zijn, want met scharen bij is het langer dan 2,5cm. Maar het ziet er realistisch uit, met antennes en gedetailleerde scharen en staart. “Realistischer dan in ’t echt!” zou Chambrant zeggen. We hebben orange/lichtbruin getest, en rood/groen.

Dit viel op bij het testen:

  • aanbeten zijn knalhard! Roofvissen die beesten met knijpscharen aanvallen, happen ineens goed door, en schudden hard met de kop. Kwestie van zelf niet teveel geknepen te worden.
  • Mogelijks kregen we er meer aanbeten mee dan met traditionele shads, zo voelde het in ieder geval. We hadden ook de indruk dat de kreeft door verschillende baarzen tegelijk werd aangevallen, ieder een uitsteeksel.
  • Het nadeel: dit ding is niet snel te vissen. Het is een kwestie van een school vis te vinden, en dan de kreeft er bovenop te gooien.

 

image

dikkebaarskreeft

  • Het lijfje is redelijk dik, en het plastic is vrij taai. De haak moet groter zijn dan de dikte van het lijfje. We hadden de beste hookup ratio als de haak in het puntje van het achterlijf geprikt was. Met veel speling.
  • Het gaat prima op de dropshot. Echte kreeftjes kunnen in een paniekreactie ook zwemmen, vrij snel zelfs.

 

reutskreeft

 

  • Ook voorn leek het te appreciëren. (In de winter)

We testten het kreeftje van Relax, aangekocht bij ul-fishing, en de Micro Crayfish van AGM.

2 reacties op “Review: kreeftjes”

    1. Tijdens 1 testsessie wel. Alle andere testsessies bestonden uit snel wisselen tussen kreeftjes en verscheidene soorten shads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *