Meteen naar de inhoud

Review: SPRO Specter Finesse Light Hengel

Een tijdje geleden hadden we een review van een SPRO Specter verticaalhengel. Dit is exact dezelfde stok, maar dan een compleet andere.
Zelfde reeks, andere uitvoering.

Zelfde review, andere dag.
Zelfde plaats dat u zit te lezen. Ja, wij weten dat 90% van ons leespubliek op de WC zit. De analytics tonen het aan. Maakt niet uit, het is allemaal goed!

We vliegen er direct in deze keer. Recht naar de butt. Niet teveel voorspel.

Een rubberen stootdop met het Specter logo, plus een geanodiseerd ringetje, dat zijn franjes van 2 prijsklassen hoger.

Bonustip: rekkers van een binnenband rollen niet weg bij het werpen.

Skeleton grip, in 2 delen. ULTRA nette wikkelingen, perfecte lak.
Dat wisten we al uit de vorige Specter review.

Dit is weer dat handvat met dubbele moer. Dubbel geborgde moer. Jam nut. En het werkt ook gewoon top: molen blijft perfect vast zitten, zonder dat je de enkele moer moet aanhoemen als een halve gebelde.

De blank piept door de molenvoet. Het is allemaal plastic, maar dat is aangenaam aan de handen.

De specificaties staan er nog eens op. 2.42m en 7 – 21g. Die zijn correct, maar X-FAST, daar valt over te discuteren. Het begint extra fast, maar als je doortrekt komt er heel geleidelijk en voorspelbaar een dikke parabool in.

De ringen zijn niet van Fuji, maar buiten dat er geen logo in staat, is er quasi geen verschil te zien. Of te voelen!
Geleideogen type ‘KR’, anti-tangle, zijn ondertussen redelijk standaard.

Dit is de pensluiting. Allemaal tiptop perfect afgewerkt, met de typenummer nog eens op het bovendeel vermeld.
Dat soort details doet ons heel heel héééééél sterk vermoeden dat deze Specter stokken uit het fabriek van Major Craft komen.

De kleine ogen zijn ook Fuji-achtig en anti-tangle.

Topoog is ook van de goeie soort: dubbele brug, anti-tangle, inox. Hier zou je nog kunnen zien dat het niet een hoge serie van Fuji is.

Hier de actie: begint fast, maar je kan heel zoetjes heel de blank krom trekken. Buigt DIEP.

Conclusie van de droge testen: heel heel mooi afgewerkt, heel normaal, heel standaard spinstokje. Ab-so-luut niks mis mee. Niks speciaals, niks verkeerds. Gewoon kwaliteit.

Waar zijn de echte avonturen te beleven? Waar hebben we kans om Mister Beaver tegen te komen? Waar kan een stok écht aan de (snoeken)tand gevoeld worden?
Aan de waterkant!

We vroegen 2 snoeken hun mening over de Specter Finesse. Ze hadden even hun mond vol met een Daiwa Stirring Steez shad, net als tientallen van hun broeders. Uit respect voor hun gebit vroegen ze om geen review van de Stirring Steez shad te publiceren, want hoe minder het internet ervan weet, hoe beter. Dus dat doen we dan ook niet, uit respect.

Maar dus: review van de Specter Finesse! It does all the things. Het is gewoon een standaard spinning hengel, maar dan alles goed. Heel fijn werpen – maar het is geen werpkanon. Gevoelig – maar niet ultra zwiebelig in de top. Genoeg body om een grote haak te zetten, maar genoeg plooiing om niks te verspelen in de dril. Licht, stevig, aantrekkelijk geprijsd,…

Wat wil een mens nog meer? (Al de andere stokken in de reeks…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *